Ooho – den miljövänliga produkten som ska ersätta vattenflaskan

Den antropogena nedskräpningen är ett av de största hoten mot vår planet idag. Massvis av onaturligt och svårnedbrutet skräp hamnar i naturen varje dag. Majoriteten av allt skräp består av plast som tar mycket lång tid att bryta ned, skadar djur och natur samt kan sluta som farlig mikroplast i haven. Men allt fler innovativa idéer dyker nu upp på marknaden i kampen för ett mer hållbart samhälle. Ooho är en av dem.

Vad är Ooho?
Skipping rocks lab är en nyetablering baserad i London där grundarna arbetar med hållbar paketering. De menar att vår konsumtion av icke-förnybara resurser är ohållbar och att användandet av t.ex. plastflaskor som oftast endast används en gång inte är försvarbart. De vill ta fram skräpfria alternativ till plastflaskor, engångsmuggar, tallrikar och liknande.

Därför tog de som första produkt fram Ooho, en ätbar ”vattenflaska”, vars syfte är att ge användaren bekvämligheten av en vattenflaska samtidigt som klimatavtrycket begränsas.

Ooho är till 100 % gjord av växter och sjögräs och är biologiskt nedbrutet inom 4-6 veckor, som en vanlig frukt. Produkten är färsk och konsumeras hel och är smak- och färglös men kan smaksättas och färgas efter personliga preferenser. Vidare är produkten billigare än plast och generera 5 ggr mindre koldioxid och 9 ggr mindre energi än vad en vanlig PET-flaska gör vid framställning, dessutom blir inte restprodukten en svårnedbrytbar produkt som är skadlig för miljön.

Ooho säljs i dagsläget mestadels på olika evenemang under tiden som grundarna försöker få igång maskineriet för storskalig produktion. Event har bland annat hållits i London, San Fransisco, Boston och på privata evenemang men det går att kontakta företaget för egna event.

De hoppas nu med sin idé att kunna hindra 1 miljard plastflaskor från att nå havet varje år och att stoppa 300 miljoner kg koldioxid från att släppas ut.

Nedan finns en film om Ooho – den supersmarta vattenflaskan

Filmkälla: Mashable

Källa: Skipping Rocks Lab